pozitív gondolatok mantra megvallásA padlóról való felállás sosem egyszerű. Először is -ahogy az előző posztban olvashattuk- döntenünk kell: fel akarunk állni. A döntést elhatározás követi, majd forgatjuk az agyunkban a lehetőségeket. Sokan itt megállnak, és a felállás legtökéletesebb technikáját keresik, de közben a padlón maradnak. Egy kis időt persze el fog tölteni mindenki a padlón, hiszen át kell gondolni a lehetőségeinket, és legalább megpihenhetünk egy kicsit. 

Amikor szorult helyzetben vagyunk, csak és kizárólag erre tudunk gondolni. Nem létezik más, mindig e gondolat körül forgunk. Nem érdekel a szép ruha, a finom étel, és a barátaink unszolása sem, akik ki akarnak mozdítani, fel akarnak vidítani. Csak és kizárólag a probléma létezik. Ezt a helyzetet hívom én úgy, hogy benne vagyok a tálban. 

A tálból persze nem látunk ki, egy kisebb lépéssel nem tudunk kikerülni belőle, nem halljuk a kinti világot, és nem is borít ki minket a tálból senki, mert nem hagyjuk. Van, hogy jó a tálban lenni és van, hogy benne KELL lenni. De tudjuk mi is, nem maradhatunk mindig benne. Vannak kötelezettségeink, és persze van magunkkal szemben is egy elvárás: egyszerűen tovább kell menni. Mi segíthet nekünk ebben? (A blog célja is az, hogy erre a kérdésre minél több megoldást találjunk.) 

Az egyik ilyen segítő eszköz a megvallás. Hívd, ahogy te szeretnéd: mantra, pozitív energia, ima, stb. A lényeg, hogy kezdd el építő gondolatokkal megtölteni a fejed. 

A mantrák-megvallások-imák nem feltétlenül előre megírt gondolatok, te magad is kitalálhatsz ilyeneket, de ha elsőre nem menne, akkor ajánlok párat. A lényeg, hogy megtöltsd a fejed-lelked-szíved ezeknek a gondolatoknak a teremtő erejével. "A Biblia azt mondja: A szív teljességéből szól a száj." Tehát ami a szívedben van, amit elültetsz magadban, azt mondod ki. Ha káromkodással, mások hibáztatásával van tele a szíved, erről fogsz beszélni. Ez szerinted milyen messzire visz? Kábé mint a hintaló. Ám ha építő, önmagadat erősítő gondolatokkal töltöd meg az elmédet, és egyszerűen erre a hídta lépsz rá, akkor azt fogod észrevenni, hogy a híd elkezd felfelé ívelni, és te a problémád és a jelen helyzet fölött lépkedsz. 

Hogy mennyi idő alatt működik? Fogalmam sincs. Hogy könnyű lesz-e? Tuti,  hogy nem. Kell hozzá a hit, a bizalom, az önuralom, az odafigyelés. Majd azon kapod magad, hogy már megint nem használod, de ebben éppen ez a jó: építjük önmagunkat! Ée működik. Próbáld ki, hiszen nincs mit veszítened. És ezzel másoknak is példát mutatsz a környezetedben. A házastársadnak, a gyerekeidnek, a szomszédaidnak, a boltos néninek. És a példamutatás ezekben az időkben életet menthet. 

Nézzünk pár ilyen megvallást. Írd ki a noteszedben, tedd ki a tükörre, írd a kezedre, nyomtasd pólóra, legyen a telefonon kezdőképernyője, mindegy, csak legyen a szemed előtt, és amikor ránézel, mondd ki hangosan!

1. Én jót várok.

2. Az Élet/Isten/Univerzum szeret engem és a legjobbat akarja nekem.

3. Hálás vagyok azért, amit eddig kaptam, és várom a csodálatos folytatást.

4. Minden helyzetben megtalálom a megoldást és azt, ami engem boldoggá tesz.

5. Tele vagyok hittel és reménnyel, hogy a helyzet, amiben most vagyok, a legjobban alakul.

Szívesen olvasnám a Te megvallásodat, kérlek, építő jelleggel írd meg kommentben! Köszönöm, hogy olvasod a blogot!

#tartomalelketbenned #mantra #megvallás #pozitív gondolkodás

A kép forrása: Pinterest